رشته
۱) جامعه انسانی متنوع و متکثر‌ است. هیچ دیدگاهی مقبولیت عام و تام ندارد. ادیان مختلف و مذاهب مختلف داخل هر دین آیینه ای از این تنوع است. دوره های طلایی ادیان/تمدنها با پذیرش تنوع و فراهم کردن زمینه رشد جوامع متنوع پیوند خورده است. پذیرش چند صدایی، غنا و بالنده گی می آورد
۲) در تاریخ معاصر افغانستان بارها نظام ها و گروه های سیاسی تلاش کرده اند با حذف صداهای مخالف و قشرهای «متفاوت» جامعه ای یکدست و تسلیم خلق کنند. معلمین، علمای دین، روشنفکران و فرهنگیان، روزنامه نگاران، به زندان رفته اند، شکنجه شده اند، تبعید شده و کشته شده اند.
۳) با حذف هر صدای مخالف در هر دوره تاریخ ، افغانستان ضعیف تر، فقیر تر و پس مانده تر شده است و ریشه های عقده و کینه عمیق تر. فرهنگ نقد، پرسشگری، دیگر اندیشی اما زنده مانده و دوام یافته است و نسل های تازه دیگر اندیشان قد کشیده اند.
۴) هر گروهی که دورنمای سیاست و حکومت در افغانستان را دارد باید این را بپذیرد که فقط با پذیرش و ایجاد زمینه رشد تنوع می توان دولتی قدرتمند و آبرومند خلق کرد. دولتی که وقت ‌و منابع خود را صرف سرکوب شهروندانش کند، دولتی ضعیف و فقیر باقی خواهد ماند.
۵) حالا که در جریان گفتگوهای صلح قرار داریم، حفظ فضای مدنی و صداهای رسا باید یک اولویت باشد چون این صداها، آیینه ای از پرسش و دیدگاه های شهروندان در برابر هر دو طرف می‌گذارد. حذف این صداها نمیتواند واقعیت تنوع جامعه افغانستان را تغییر دهد.فقط به بیزاری جمعی از سرکوبگران می انجامد
You can follow @ShaharzadAkbar.
Tip: mention @twtextapp on a Twitter thread with the keyword “unroll” to get a link to it.

Latest Threads Unrolled:

By continuing to use the site, you are consenting to the use of cookies as explained in our Cookie Policy to improve your experience.