שרשור קטן על למה להפחיד את אלו שמפחדים להתחסן לא יעזור.

אם תופעה מתקיימת, כנראה שיש לה הגיון כלשהו. אם זו תופעה אנושית, הרי שהיא משרתת צורך אנושי. כדי לשרוד בצורה סבירה בעולם מלא אתגרים, כולנו צריכים תפיסת מציאות תקינה.
אם תפיסת המציאות שלנו שונה בצורה משמעותית מהתפיסה המקובלת והנפוצה בציבור, ההתמודדות שלנו הופכת ליותר קשה ומאתגרת. אבל תפיסת מציאות תקינה איננה הדבר היחיד שעוזר לנו לשרוד. חשובה לא פחות היא היכולת להשתייך לקבוצה.
רובנו רוצים להשתייך לקבוצה. אנחנו רוצים להשתלב, להתחבר עם אנשים אחרים ושהם יעריכו אותנו ויקבלו אותנו. השתייכות לקבוצה מעלה את הסיכוי שלנו לשרוד. לאורך השנים וגם כיום אם מגרשים אותנו מהשבט זה יכול להיות גזר דין מוות עבורנו.
פעמים רבות, הצורך להשתייך יותר חזק מהשאלה אם סוגיה מסויימת נכונה או שקרית. אם אנחנו נשפטים על ידי אחרים לפי הדברים שאנחנו מאמינים בהם, לפעמים הדבר הנכון ביותר עבורנו זה להאמין בדברים גם אם אינם נכונים עובדתית, כי הם גורמים לנו להראות טוב יותר בעיני האנשים שאכפת לנו איך הם חושבים.
כיום בגלל הטכנולוגיה יותר מתמיד קל להחזיק בדעות שלא מבוססות על עובדות. הרשתות החברתיות מאפשרות היום לאנשים שמאמינים במשהו למצוא לעצמם קהילה תומכת בקלות. לכל דעה אפשר למצוא קבוצת תמיכה. שם אתה מרגיש חמים ונעים, שם יש תיבת תהודה (echo chamber) שמחזקת את האמונה שלך.
יותר מזה, הטכנולוגיה היום מאפשרת לטרגט אנשים ספציפית לפי האמונה שלהם, לפי ההסטוריה שלהם או דפוסי אמונה ולהציף אותם במסרים שמחזקים את הדפוסים הרצויים. זה עובד כי אתה מרגיש שאתה מקבל הוכחות למה שאתה במילא מאמין בו.
המשמעות היא שאם מישהו משנה את דעתו, הוא בהכרח משנה את ההשתייכות השבטית שלו. לדוגמא אם אתה מתנגד חיסונים והקהילה שלך מתנגדת חיסונים, ויום אחד תכריז שאתה הולך לחסן את הילדים יש סיכוי טוב שיזרקו אותך מכל קבוצות הפייסבוק, ינתקו לך את הטלפון בפנים ותאלץ להעביר את הילד לגן אחר.
אנחנו לא יכולים לצפות ממישהו לשנות את דעתו ואמונתו בלי שנבין מהי המשמעות הפסיכולוגית והחברתית ששינוי כזה יוצר. אף אחד לא מעוניין שתפיסת המציאות שלו תשתנה אם המחיר לכך הוא נידוי חברתי.
הדרך לייצר שינוי לכן היא להפוך לחברים שלהם, להטמיע אותם בתוך השבט שלנו, לתת להם מסגרת חברתית חדשה שמקבלת את האמונה החדשה שלהם ומתאימה להם. ואז הם יכולים לשנות את דעתם כשהם יודעים שהם לא יישארו לבד.
אם נתייחס לדעות כמו אל ספקטרום, ככל שרעיון רחוק יותר מהעמדה הנוכחית שלך כך הסיכוי שתפסול אותו על הסף גדול יותר, כי הוא יאיים על האינטגרציה של האמונה שלך. ויכוח הוא מתקפה על תפיסת המציאות שלנו. לכן אלו ויכוחים חסרי תוחלת.
אתה לא יכול לשכנע מישהו שמתנגד לתרופות באמצעות ויכוח על עובדות אם הוא מאמין שהתרופות מזיקות. זה לא יעזור. אתה לא יכול לקפוץ לצד השני, אתה חייב לזחול לשם.
רוב האנשים מתווכחים כדי לנצח בויכוח ולא כדי להקשיב לצד השני. אנחנו כל כך עסוקים בניצחון ואז אנחנו שוכחים שהמטרה היא לחבר אותם לקבוצה אחרת. חיבור וניצחון לא הולכים יחד.
לכן המטרה צריכה להיות לגרום לאנשים לסובב טיפה את החוגה ולנוע מעט ימינה או שמאלה בתפיסת המציאות שלהם. משפטים כמו "אתם רוצחים" לא יגרמו לצד השני לשנות את דעתו ולא חשוב כמה הוכחות אתם יכולים להביא. אם רוצים לגרום לאנשים להאמין בחיסונים, צריכים לתת להם להרגיש שייכים. לא להפך.
וזו הגרסה המלאה, לעצלני טוויטר כמוני:
https://www.thingsonmymind.com/facts-dontmatter/
You can follow @JordanLewinski.
Tip: mention @twtextapp on a Twitter thread with the keyword “unroll” to get a link to it.

Latest Threads Unrolled:

By continuing to use the site, you are consenting to the use of cookies as explained in our Cookie Policy to improve your experience.